Stanford & Bau Biyomekanik Araştırma Laboratuvarı

2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Stanford Üniversitesi Robotik Departmanı ortaklığıyla kurulmuş bir araştırma laboratuarıdır. Ülkemizde 3 boyutlu gerçek zamanlı hareket analizi yapabilen ilk merkezdir. Ultra yüksek hızlı 3 boyutlu görüntü analizine ek olarak, eklem açıklıkları, hareket simetrisi, kas-sinir kavşağı fonksiyonları ve elektrofizyolojik incelemeyi eşzamanlı olarak inceleyebilen bir teknolojiye sahiptir. Bu laboratuarda Türk ve Amerikan öğretim üyeleri, doktora öğrencileri, fizyoterapistler eğitmen ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Laboratuarın hedef ve görevleri arasında:

•       Sağlıklı bireylerde ve sporcularda hareket analizleri ve tanımlamaları
  •       Hareket bozukluğu ile seyreden hastalıkların tanısı
  •       Omurga ve eklem kullanılan protezlerin biyomekanik performans testleri
  •       Her bir kas grubu için ayrı uygulanan motor analizler
  •       Eklem açıklığı analizleri
  •       Hayvan deneylerinde kas-sinir sistemi araştırmaları
  •       Kendi çalışma alanında araştırma ve bilimsel yayın üretimi
  •       Tıp, fizyoterapi, biyomekanik ve robotik bölümlerinde öğrenci eğitimi ve staj
  •       Doktora öğrencisi yetiştirme
Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.