Rektörün Mesajı

Bahçeşehir Üniversitesine Yeni Katılan Sevgili Gençler,

Oldukça uzun bir öğrenim ve oldukça sıkı bir hazırlık süreci sonunda, geleceğinizi belirlemeye yönelik en önemli kararı verdiniz: Fakültenizi ve bölümünüzü seçerek Üniversitemizin öğrencisi oldunuz! Aramıza hoş geldiniz. Sizleri kutlarım. Hayatın sizi mecbur bıraktığı bu çok önemli seçme noktasında; çağdaş ve uygar insanlara yakışan bir sorumluluk bilinci içinde davrandınız ve geleceğiniz hakkında karar verdiniz. Bu kararınız, hepimizi Bahçeşehir Üniversitesinde buluşturdu -ve deyim yerindeyse- omuz omuza yürüyeceğimiz bir yolda bizleri birbirimizle yol arkadaşı yaptı. Hayatınızı belirleyecek bu yolda sizler öğrenim, bizlerse öğretim kulvarında ve hep yan yana olacağız.

Değerli Öğrenci Arkadaşlarım,

Üniversiteler birer gelenektir. Her üniversite, kurulduğu günden itibaren bir ipekböceğinin kendi kozasını örüp onun içinde yaşamını sürdürdüğü gibi, kendi adı çevresinde bir imaj oluşturur ve hep o imajla anılır. O imaj; ulusal ve uluslararası kamuoyunun o kurumu nasıl gördüğünü özetler. Kamuoyunda, her üniversite “çalışkan insanlar yetiştirir,” “teorik bilgileri kuvvetlidir,” “mezunları deneyimlidir,” “sorumluluk sahibidirler,” “yabancı dilde onlardan iyisi yoktur” gibi pek çok olumlu bazen de olumsuz söylem kalıplarıyla anılır. Bu değerlendirmeler bütün kurumlar için, özellikle öğretim kurumları için yaşamları boyunca adeta birer tescil belgesidir. Hiç kuşku yoktur ki bizler için de duruşumuza, çalışmalarımıza, ortamlarımıza, imkânlarımıza ve özellikle de öğrencilerimizin hayattaki başarılarına bakılarak böyle bir değerlendirme, yani bir imaj oluşmaktadır. Bu imaj, hepimizin kamuoyundaki gerçek değeri, gerçek diplomamız ve kurumsal markamız olacaktır.

Kurulduğu günden beri; özgür düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve aktarmayı, öğrencilerinin vizyonunu genişletip girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı, sektöre aydın insanlar kazandırmayı temel hedef edinen Bahçeşehir Üniversitesi, kısa sürede hem ülkemizde hem uluslararası alanda çok saygın bir yer edinmiştir. Yurt içinden ve yurt dışından üniversitemizi seçen öğrencilerimizin sayısındaki olağanüstü artışın yanı sıra, akademik dünya ile her gün biraz daha yoğunlaşan ilişkilerimiz ve işbirliğimiz, katlanarak artan araştırma ve yayınlarımız, genç Üniversitemizin adını, hepimizi onurlandıran bir dünya markasına taşımaktadır. Sahip olduğumuz bu imaj, bize hem büyük bir mutluluk vermekte hem de bizlere daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Sahip olduğumuz bu marka değerini koruma sorumluluğunun gücümüze kattığı güçle, durmaksızın atılımlar yapmaktayız.

Sevgili Öğrenci Arkadaşım,

Bir öğretim kurumunda en önemli öge, daima öğrencilerdir; Bahçeşehir Üniversitesinin de en önemli unsuru, varlığı, elemanları sizlersiniz. Her şey sizin içindir. Akademik kadromuzun güçlü desteğiyle bilimsel alanda sürdüreceğiniz bütün araştırma, öğrenme, deneme, sınama, tartışma, değerlendirme vb. faaliyetlerinizi önemsediğimiz ölçüde, varlığınızı sosyal, kültürel ve sportif alanlarda geliştirmenizi de önemsiyoruz. Çok çeşitli bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinliğin yaşandığı; yaşamla farklı açılardan bütünleşmelerin sağlandığı çok sayıda öğrenci kulübümüz, sizin de katılımınızla daha güçlü ve daha zengin olacaktır. Spordaki başarılarımızda artık sizin de adınız olmalıdır.

Kendinizi çeşitli programlar kapsamında dünyanın değişik ülkelerindeki üniversitelerde belirli sürelerde bulunmaya hazırlayın. Yüksek lisans, doktora programlarında olmayı şimdiden düşünmeye başlayın. Çok parlak bir imajın, bir dünya markasının; Bahçeşehir Üniversitesinin bir mensubu olmanın mutluluğunu yaşamak, sizin hakkınızdır. Bu yolda hep el ele olacağız.

Sizlere; sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgiler,

Prof. Dr. Şenay Yalçın
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

Bu içerik 14/09/2015 tarihinde güncellenmiştir.