Odyometri Programı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Odyometri Programında öğrenciler uzman akademisyenler ve sektörün önde gelen uzmanları tarafından teorik bilgilerle donatılırlar.

Odyometri Programı'nı bitirenlere "Odyometri Teknikeri" unvanı verilir. İstihdam alanı geniş olan Odyometri mezunları ülkemizdeki hastanelerde odyoloji uzmanı veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde çalışabilirler. Doğum kliniklerinde yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilir ve okullarda işitme tarama testi yapabilirler.

Ayrıca işitme cihazı ve koklear implant distribütör firmalarının ve odyoloji tanı merkezlerinin de odyometri teknikeri gereksiniminin arttığı göz önüne alınırsa bu tür özel kuruluşlarda da çalışabilirler. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığının açmış olduğu sınavlarda başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler. Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

• Fizik

• Odyoloji

• İşitme Engelliler Öğretmenliği

"Uygulama dersleri Göztepe Medical Park Hastanesi'nde yapılmaktadır."

Bu içerik 28/11/2017 tarihinde güncellenmiştir.