Sıkça Sorulan Sorular

KAMPÜS İLE İLGİLİ SORULAR

•Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tam olarak nerededir?

Yıldız Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi No: 10, 34353 Gayrettepe Beşiktaş, İSTANBUL/TÜRKİYE

KAYIT-KABUL İLE İLGİLİ SORULAR

•Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin eğitim dili nedir?

İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümün eğitim dili İngilizcedir. Diğer tüm bölümlerimizde Türkçe eğitim verilmektedir.

•Bahçeşehir Üniversitesi'nde Çift Anadal Programı var mı?

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde çift anadal programı vardır.

•Üniversite içinde bir bölümden başka bir bölüme yatay geçiş olanağı var mı?

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde yatay geçiş olanağı vardır.

•Bahçeşehir Üniversitesi Dikey Geçiş Sınavı ile öğrenci kabul etmekte midir?

Bahçeşehir Üniversitesi Dikey Geçiş Sınavı ile öğrenci kabul etmektedir.

•Yan Dal olanağı var mıdır?

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde yan dal olanağı vardır.

•Hangi alanlarda Yüksek Lisans ve Doktora Programları sunulmaktadır?

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programları

Aile Danışmanlığı TR - Tezli Aile Danışmanlığı TR - Tezsiz Beslenme ve Diyetetik TR - Tezli
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon TR - Tezli Hemşirelik TR - Tezli Sağlık Bilişimi TR - Tezli
Sağlık Bilişimi TR - Tezsiz Sağlık Yönetimi TR - Tezli Sağlık Yönetimi TR - Tezsiz
Sinirbilim EN - Tezli Sosyal Hizmet TR - Tezsiz Kayropraktik TR - Tezli

Doktora Programları

Hemşirelik Doktora Programı TR Hemşirelik Doktora Programı EN Sinirbilim Doktora Programı EN

BURSLAR VE ÜCRETLER İLE İLGİLİ SORULAR

•Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2017-2018 eğitim yılındaki ücretleri nedir?

%50 Burslu  %25 Burslu Burssuz
19.500,00 ₺  29.250,00 ₺ 39.000,00 ₺

*Fiyatlara %8 KDV Dahildir *Fiyatlar taksitli olup peşin ödemelerde %5.5 indirim uygulanır.

•Bursun sürekliliği için gerekli şartlar nelerdir?

ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi; önlisans programlarında 4, dört yıllık lisans programlarında 7 ve altı yıllık programlarda 9 akademik yıl olarak yurtiçinde geçerlidir.

•Bahçeşehir Üniversitesi hangi burs olanaklarına sahiptir?

Burslar konusunda detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

•BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, BAU yurtdışı kampüslerinde eğitim alabiliyorlar mı?

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Köln’de bulunan kampüsümüzde dönemlik eğitim veya staj uygulamaları için bulunabiliyorlar.

•Üniversite-İş dünyası iş birliği kapsamında CO-OP partneri kurumlarınız hangileridir?

Amerikan Hastanesi, ACIBADEM Sağlık Grubu, Alman Hastaneleri, Anadolu Sağlık Merkezi, Este World, Fatih Sultan Mehmet Tıp Merkezi, Kadıköy Diyaliz Merkezi, Koç Üni. Hastanesi, Liv Hospital, Romatem, ORNÖRAM Fizik Tedavi Merkezi, Özel Erdem Hastanesi, Özel Rentıp Hastanesi ve Medical Park Hastaneler Grubu.

•BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri hangi öğrenci kulüplerinde yer alabiliyorlar?

Fakülte öğrencilerimiz, gerek mesleki kulüplere (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü, Beslenme ve Diyetetik Kulübü, Sağlık Yönetimi Kulübü vb.) gerekse sosyal kulüplere (Halk oyunları kulübü, Yelken kulübü vb.) üye olup görev alabiliyorlar.

•BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinde düzenlenen bilimsel etkinlikler nelerdir?

Fakültemiz bünyesinde her yıl onlarca Ulusal ve Uluslararası bilimsel etkinlik (Sempozyum, Konferans) düzenlenmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

•BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinde uzaktan eğitim teknolojisi kullanılmakta mıdır?

Evet, fakültemiz bünyesinde bazı dersler uzaktan eğitim sistemi ile işlenmektedir.

• BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrenci değişim programları var mıdır?

Evet, detaylı bilgi için tıklayınız.

• Fakültenizde yeni öğrenciler için oryantasyon programı var mı? Süreç nasıl işliyor?

Eğitim öğretim başlangıcında oryantasyon programı düzenlenmektedir. Bu tarihler eğitim-öğretim yılı başlamadan önce duyurulmaktadır.

Bu içerik 01/08/2017 tarihinde güncellenmiştir.