Fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Küzeci'nin Harvard Üniversitesi'ndeki çalışmaları

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Elif Küzeci Haziran ve Temmuz aylarında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne bağlı olarak çalışan ve İnternet araştırmaları alanında dünyanın en prestijli merkezlerinden biri olan Berkman Center for Internet & Society’de misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Araştırma konusu Anayasal normların yeni iletişim teknolojilerindeki gelişmeler neticesinde dönüşümüdür. Bu kapsamda Türk Anayasa Mahkemesi ile ABD Supreme Court kararlarını karşılaştırmalı olarak değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapmış ve Berkman Center’da benzer konulara yönelmiş öğretim üyeleri ile görüşmüştür.

Sayın Küzeci, Harvard Üniversitesi’ndeki çalışmasının bitiminde bu yıl 27. si Georgetown Üniversitesi’nde düzenlenen Hukuk Felsefesi ve Sosyal Felsefe Dünya Kongresi’nde araştırma neticesinde ulaştığı sonuçlara ilişkin bir sunum yapmıştır. Kongrenin ev sahipleri American University Washington College of School, Georgetown University Law Center, George Washington University Law School ve Library of Congress’dir.

Başarılı çalışmalarından ötürü kendisini kutluyoruz.

Bu içerik 25/10/2015 tarihinde güncellenmiştir.