Bilgisayar Programcılığı Programı

Programın amacı:

Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, bilgisayar kullanımı, yazılım geliştirme donanım, bakım-onarım, bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlar.

Genel bilgiler:

Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamada kullanabilmeleri için sektör-üniversite işbirliği sağlanmaktadır.  Meslek dersleri sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanır ve sektör deneyimine sahip öğretim elemanları tarafından verilmektedir.

Programda, 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Öğrenciler 2. sınıfta çeşitli seçmeli dersler aracılığıyla, alanları dışında da bilgi sahibi olma şansına sahip olmaktadırlar.

Bu program YGS-1 puanı veya sınavsız geçiş hakkı ile tercih edilebilir.

30 işgünü yapılan zorunlu staj uygulaması öğrencilerin çalışma ortamlarını tanıyıp, mesleğe başlama açısından yönlendirici ve eğitici olmaktadır.

Çalışma Alanları:

Mezunlar başta Sanayi kuruluşları olmak üzere Yazılım firmaları, Bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, Bankalar, Sigorta şirketleri, Ticari kuruluşlar, İnternet servis sağlayıcıları, İnternet yayıncılık şirketleri, radyo-televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, eğitim, lojistik firmaları  ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkanına sahiptirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

•          Bilgisayar Mühendisliği
  •          Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  •          Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  •          Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
  •          Bilgisayar-Enformatik
  •          Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  •          Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  •          Fizik
  •          İstatistik
  •          İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  •          Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  •          Matematik Mühendisliği
  •          Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  •          Matematik-Bilgisayar
  •          Meteoroloji Mühendisliği
  •          Bilgisayar Bilimleri
  •          Uzay Mühendisliği
  •          Yazılım Mühendisliği
Bu içerik 16/10/2015 tarihinde güncellenmiştir.