BAU Öğretim Üyeleri Roma’da Kriz Deneyimlerini Paylaştı

La Sapienza Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği neticesinde kurulan BAU Roma Merkezi’nin ardından İtalya’da temaslarını sürdüren BAU, düzenlenen sempozyumda İtalyanlara "ekonomik kriz nasıl aşılır" konusunda tecrübelerini aktardı.

İtalya’nın en prestijli üniversitelerinden biri olan La Sapienza ile gerçekleştirilen işbirliği neticesinde Roma Merkezi’ni açan BAU, Roma’da önemli bir etkinliğe daha imza attı. ‘Kriz ve Zorlukları’ isimli sempozyumda BAU Öğretim üyeleri Prof. Dr. Necip Çakır, Prof.Dr. Seyfettin Gürsel ve Doç. Dr. Deniz Gökçe, İtalyanlara Türkiye’nin 2001 krizinden nasıl çıktığını ve bu konudaki tecrübelerini İtalyan meslektaşları ve katılımcılarla paylaştı. Sempozyumda ‘Ekonomik kriz nasıl aşılır?’ , ‘Krizde nasıl bir yol izlenmeli?’ ve ‘Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’ konularında değinildi.

TÜRKİYE EKONOMİDE İLK SIRALARA ÇIKACAK

La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Anna Maria Simonazzi, Mauro Rota ve Massmiliano Tancioni de, içinde İtalya’nın da bulunduğu eski kıta Avrupa’yı saran finansal krize ilişkin bilgiler verdi. Sempozyum ardından değerlendirmelerde bulunan La Sapienza Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Giuseppe Ciccarone, “İtalya’da ekonomi fakülteleri olan üniversiteler, uluslararası üniversitelerle olan ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Türkiye bizim için birçok konuda son derece önemli bir ülke. Coğrafi olarak bize çok yakın, aynı ekonomik umutları paylaşıyoruz ve ekonomik anlamda güçlü bir büyümeye sahip. BAU’yla da oldukça iyi bir işbirliği içerisindeyiz” dedi.

Türkiye ekonomisinin uzun vadede nerede olabileceğini de değerlendiren Ciccarone, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) açıkladığı son çalışmaya vurgu yaparak, "Uzun vadede ekonomilerin ne olacağı bilinmez. Biz ancak OECD gibi kurumların bize aktardıkları bilgileri baz alabiliyor ve paylaşabiliyoruz. Ancak kurumun son çalışmasına göre, bir felaket olmazsa ya da mevcut durum aynen böyle devam ederse Türkiye önümüzdeki 50 yıl içinde ilk sıralarda yer alan bir ekonomiye sahip olmayı başaracak. Ayrıca 1980 yılından bu yana Türkiye’nin ekonomik anlamda çok büyük adımlar atıyor, dolayısıyla Türkiye gelecekte önemli ülkeler arasında yer alacak" dedi.

Bu içerik 22/05/2013 tarihinde güncellenmiştir.