KU ve BAU İşbirliği ile Washington DC'de Eğitim İmkanı

BAU Hukuk Fakültesi ve KU School of Law işbirliği ile 2017 bahar döneminde BAU Washington DC kampüsünde “Legislative Process”, “Global Issues in Law, Agriculture and Sustainability” ve “International Human Rights” dersleri ayrıca Türkiye’den giden öğrenciler için “Introduction to American Law” dersleri verilecektir.

23 Ocak 2017 tarihinde başlayıp her biri 3 hafta boyunca Pazartesi ve Salı günleri sürecek olan (23 Ocak-7 Şubat 2017, 13 Şubat-28 Şubat 2017, 6 Mart-21 Mart 2017) bu derslerin tamamına katılım mümkün olabileceği gibi yalnızca seçilecek derslere katılım da mümkündür.

Derslere katılabilecek öğrenciler 3 grupta değerlendirilecektir.

1. Grup: Herhangi bir eğitim ücreti ödemeksizin yol ve konaklama masraflarını karşılamak suretiyle derslere katılıp neticede BAU tarafından düzenlenecek katılım belgesine hak kazanılacaktır. Bu grupta; kaçıncı sınıfta olduğu önem taşımaksızın tüm hukuk fakültesi öğrencileri, mezunları, stajyer avukatlar ve avukatlar yer alabilecektir.

2. Grup: BAU öğrencileri bu dersleri, döndüklerinde “Comparative Law” ve “International Law” dersleri yerine saydırabilecektir.

3. Grup: Yukarıda belirtilen derslerin doğrudan Kansas Üniversitesi nezdinde tamamlanmış sayılması ve bunların ileride Kansas Üniversitesi’nde LLM yapmak isteyen öğrenciler için kredi olarak hesaba katılması mümkündür. Bu seçenekte, indirim yapılmış ders ücreti Kansas Üniversitesi’ne ödenecektir. Bu gruba katılım için TOEFL veya IELTS puanına sahip olmak gerekmektedir.

BAU öğrencileri için kontenjan 10 kişidir.

Başvurmak isteyenler feridun.yenisey@law.bau.edu.tr ve ayseozge.atalay@law.bau.edu.tr adreslerine mail gönderebilirler.

Bu içerik 15/11/2016 tarihinde güncellenmiştir.