Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO)’nun amacı;  eğitim verdiğimiz programlarda sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgünü yetiştirmektir.

Programlar ve Ders İçerikleri;

Programlar ve ders içerikleri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Akademik kadrosunda değerli bilim insanlarının yanı sıra, sektörün içinde yer alan, işinin uzmanı, seçkin uygulayıcılar ve sağlık sektörünün önde gelen yöneticileri yer almaktadır.

Uygulamalı Çalışmalar:

Üniversitemizde, teorik derslerin yanı sıra uygulamaya da büyük önem verilmektedir. Öğrencilerimiz ders programlarındaki teorik dersleri BAU Kuzey Kampüsü'nde BAU Tıp Fakültesi Binası'nda, uygulamalı dersleri ise üniversitemizin anlaşmalı olduğu Göztepe Medical Park Hastanesi'nde yapmaktadırlar.

BAU SHMYO’nun Diğer Üniversitelerden Farklı Uygulamaları:

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler, diğer üniversitelerden farklı olarak; kayıtlı oldukları programlarda aldıkları teorik derslerin uygulama saatlerinde iş tabanlı eğitim modeliyle aldığı teorik bilgileri, modern teknoloji ile donatılmış Göztepe Medical Park Hastaneleri'nin ilgili departmanlarında hasta tedavi süreçlerini birebir gözlemleyebilmekte ve mezun oluncaya dek uzun zamanlarını hastane ortamında geçirebilmektedirler. Bahçeşehir Üniversitesi diplomasının yanı sıra, verilen eğitimlerle kazandıkları ve sağlık sektöründe kabul gören sertifikalarla iş hayatına bir adım önde başlama şansına sahiptirler.

Yabancı Dil Eğitimi:

Eğitim dili “Türkçe” olan SHMYO da öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık eğitimi almakta olup, eğitimleri süresince de İngilizce destekli eğitim almaya devam etmektedirler.

Yurtdışı Üniversitelerle Olan İşbirliği:

Öğrencilerimiz; hazırlık eğitimlerini  istanbul’daki hazırlık okulumuzda ya da yurtdışı kampüslerimizde tamamlayabilirler. Üniversitemiz İngilizce'yi yurtdışında yaşayarak öğrenmeleri amacı ile öğrencilerimize İngilizce Hazırlık Okulu tarafından BESL (Bahçeşehir Yurtdışı İngilizce) programı oluşturmuştur.

Dikey Geçişte Fırsatlar:

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda Bahçeşehir Üniversitesi’nin lisans programlarını tercih eden BAU SHMYO mezunlarımıza yüksek burs fırsatı sağlanmaktadır.

PROGRAMLAR

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Programları

• Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  • Tıbbi Laboratuar Teknikleri
  • Diyaliz
  • Anestezi
  • Çocuk Gelişimi
  • İlk ve Acil Yardım
  • Odyometri
  • Radyoterapi
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Fizyoterapi
Bu içerik 26/04/2017 tarihinde güncellenmiştir.