SİZE ULAŞALIM

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz.

Kayropraktik Yüksek Lisans Programı - Başvuru Koşulları

Kriter

Etki%

Açıklamalar

Mezuniyet Not Ortalaması

%25

• Lisans mezuniyet ortalaması, programa başvuru puanının %25’ini oluşturmaktadır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)

%50

• Tezli Yüksek Lisans başvurularında herhangi bir ALES puan türünde en az 55 veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği verilmiş sınavlardan eşdeğer puan alınmış olması gerekmektedir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans başvurularında ALES puan şartı aranmamaktadır. Bununla birlikte, programa başvurularda, adayların bu tabloda sözü geçen kriterlere göre başarı sıralaması söz konusu olduğunda ALES puanı %50 ağırlığa sahiptir. ALES puanı olmayanlar için başvuru puanı hesaplamasında ALES puanı 55 olarak alınır.

Bilimsel Değerlendirme Sınavı

%35

• Mülakat veya Yazılı Sınav

Önemli Notlar:

1) Programa; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans mezunları ile Tıp Fakültesi mezunları başvurabilir.

2) Tezli/Tezsiz Yüksek lisans programlarında bilimsel hazırlık uygulanmaz.

3) Yabancı uyruklu adayların başvurularında, yukarıda belirtilen ölçütlerden yalnızca mezuniyet not ortalaması ve yabancı dil başlıklarındaki minimum puan şartları uygulanacaktır. Bu başvurularda, mezuniyet not ortalaması ve yabancı dil (İngilizce) puanının her birinin ağırlığı %50 olacaktır.

Başvuru Süreci:

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programına, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ana sayfasında yer alan “Online Başvuru” bağlantısındaki form üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurularınızın değerlendirme aşamasına geçebilmesi için Online Başvuru Formu’nda bulunan “Belgeler” kısmında bulunan evrakları eksiksiz olarak forma yüklemeniz gerekmektedir.

Formu doldurduktan sonra otomatik olarak belirmiş olduğunuz cep telefonuna gelen PIN Kodu ile yeni belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize gelen “Başvuru takip linki” üzerinden başvurunuzu takip edebilir, eksik evraklarınızı yükleyip bilgilerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Gerekli Belgeler:

1) ALES, GMAT ya da GRE yeterliğinizi belirten belge.

2) Lisans Diploma Fotokopisi.

3) Lisans Transkript Fotokopisi

5) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

6) 1 adet Fotoğraf

7) 2 adet Referans Mektubu

8) Özgeçmiş

9) Çalışma Belgesi

Bu içerik 30/03/2016 tarihinde güncellenmiştir.