BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı Hakkında

Bilim insanlığı bir meslek değil, bir yaşam biçimidir; bu nedenle test/sınav başarısının ötesinde, zihinsel özellikler, yaratıcılık nedenleri gerektirir.

BAU TIP sadece öğretim üyelerini değil, bilim insanı olarak yetiştirilecek burslu öğrencilerini de bir yaşam biçimi olarak bilimi algılayış ve z   ihin – gönül uygunluklarına göre seçiyor.

BAU TIP; yaratıcı, araştırmacı, girişimci, yetenekli, vizyoner, lider ruhlu, aydın, yeni fikirleriyle bilime katkısı olacak, tıp alanında ülkemize Nobel’i kazandırabileceğine inanan bireyleri arıyor.

Harvard, Yale, Boston, Florida ve Cenevre Üniversiteleri gibi dünyanın önde gelen üniversiteleriyle ortak 20'den fazla laboratuvarda çalışma imkanı sunan BAU TIP, bilim insanlarının zihinsel ve kişilik özelliklerini taşıma potansiyeli bulunan öğrencilere mülakatla %100 bursa varan yurtiçi-yurtdışı araştırma destekleri vermektedir.

BİSEP bursundan yararlanabilmek üzere, aday olabilecek öğrenciler, öğretim üyesi seçme titizliğiyle, istenilen kriterlerin yerine getirilmesi kaydıyla seçilecektir. 9,10,11 ve 12. sınıf aday öğrenciler BİSEP'e başvurabilirler. Başvurular, 12. sınıf ve mezun öğrenciler için tercih döneminin sonuna kadardır.

BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı’na Başvuru Belgeleri ve Kriterleri;

• 1 adet fotoğraflı özgeçmiş (cv) , hedefleri, ilgi alanları ve yetenekli olduğu spor/sanat dallarını belirten.
  • 2 adet referans mektubu ve referans kişilerin iletişim bilgileri
    ( Birinin rehber öğretmen diğerinin branş öğretmeninden olması tercih edilir.
  • Motivasyon Mektubu
    (Adayın neden iyi bir bilim insanı olmak istediğini anlatan en az 300 kelimelik, zihin özellikleri ve motivasyon kaynaklarını ortaya koyan bir metin olmalı)
  • Tercihen; Hedefleri, ilgi alanları ve yetenekli olduğu spor/sanat dalları ile ilgili faaliyetlerin belirtilmesi.

Not : Aday öğrencinin burs sertifikasında yer alan burs oranlarından faydalanılabilmesi için Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Verilen sertifika, ÖSYM bursu niteliğinde ve hukuki geçerliliği olan bir belgedir.

Not : BAU TIP Fakültesi baraj sıralaması 22 bindir.

Bilgi için;
bisep@med.bau.edu.tr

Başvuru için;

Bisep Başvuru Formu

Bu içerik 03/01/2018 tarihinde güncellenmiştir.