Öğrenci Profilleri

OĞUZ HAN CANSIZ

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü yerelden küresele, siyasetin, diplomasinin ve uluslararası ilişkilerin işleyini inceleyen, bireyleri bu konularda donanımlı, bilgili hale getirmeyi amaçlayan ve günümüzde de büyük öneme sahip olan bir bölümdür.Bu bölüm benim için bir tutku ve tüm insanlığa hizmet etmek için önemli bir alandır.Benim amacım Siyaset Bİlimi ve Uluslararası İlişkilerde uzmanlaşarak dünyanın sayılı akademisyenlerinden birisi olmak ve ilerleyen yıllarda Ülke yönetiminde üst düzeyde rol almaktır.Peki neden Bahçeşehir Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyorum? Aslında bunu tek cümleyle ifade edebilirim.İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi.Bahçeşehir Üniversitesi dünyanın 8 farklı noktasında kendi kampüsleri olan, Exchange ve Erasmus anlaşmaları olan, bünyesinde CO-OP gibi üniversitede eğitim görürken aynı zamanda çalışma imkanı sunan ve mezun olduktan sonra iş imkanı sağlayan yapılar barındıran dünyanın sayılı üniversitelerinden bir tanesi.Eğitim dilinin İngilizce olması ve bunun yanı sıra Almanca, Rusça, Fransızca, İspanyolca, Arapça vb birçok yabancı dili öğrenme imkanı sağlayan bir Üniversite. Akademik kadrosu baktığımız zaman tartışmasız alanında en uzman kişilerden oluşuyor.Şöyle bir örnek vermek gerekirse ders aldığınız birçok akademisyenin kitapları, araştırmaları, makaleleri, söylemleri, dünyanın en önemli eğitim kurumlarında, araştıma merkezlerinde, dergilerde, gazetelerde, televizyonlarda karşınıza çıkıyor.Bunun yanısıra Üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısının fazlalığı büyük önem taşıyor.ABD’den Çin’e, Fransa’dan Rusya’ya 1000’in üzerinde yabancı öğrenci arkadaşımız BAU da eğitim görüyor.Bu da bizim farklı kültürleri tanımamızı, farklı dilleri öğrenmemizi ve yeni dostluklar kurmamızı sağlıyor.Bunun yanı sıra BAU bünyesinde bulunan HLO (Hükümet ve Liderlik Okulu) gibi kurumlarıyla beraber İç ve Dış siyasetin yapısını ve işleyişini, Uluslararası İlişkilerin tarihsel gelişimini, Siyasi ve Toplumsal yapıların geçmişten günümüze etkilerini vb birçok konularda objektif bir şekilde bilgi edinmemizi ve Dünya’da yaşanan olaylar karşısında analiz ve değerlendirme yapabilmemizi sağlayan çok önemli bir eğitim imkanını bizlere sunuyor.Buna ek olarak BAU, Washington DC gibi Silikon Vadisi gibi  Berlin gibi dünyanın önemli merkezlerinde bulunan kampüs ve üniversiteleri ile bizlere Dünya Siyasetini ve Uluslararası İlişkileri yerinden görme ve tanıma fırsatı sunuyor.İşte bu güzel sebeplerden  dolayı BAU dayım ve iyi ki de buradayım.

SELİN KIRMIZI

Üniversite sınavlarına hazırlanırken aklımda ilgi alanıma giren birkaç bölüm vardı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumak istediğime ise bölümün içeriğine ve mezunların mezuniyetten sonra yaptıkları işlere bakıp daha sonra karar verdim. Bu bölüm, hem benim ilgi alanımdı hem de mezun olduktan sonraki iş yelpazesi oldukça genişti. Özel bir üniversitede okumak istediğime ise çok önceden karar vermiştim. Bana göre, özel üniversiteler devlet üniversitelerinden çok daha fazla imkân sağlar. Bahçeşehir Üniversitesi ile tanışmam da bu düşüncemin sonucu gerçekleşti ve beni yanıltmadı. Gerek akademik kadrosunun başarısıyla, gerek COOP sayesindeki staj imkânlarıyla, gerekse okulun yurtdışı kampüsleriyle Bahçeşehir Üniversitesi birçok imkân sağlamaktadır. Tabii ki bunlar sadece üniversitenin geneliyle ilgili özellikler. Bunun dışında kendi bölümüm ile ilgili özellikleri biraz daha açmak isterim. Üniversitede birçok başarılı hocamız vardır.  Öğrencileriyle yakından ilgilenen, öğrencilerinin kolayca ulaşabildiği, herhangi bir sorunda gönülden yardımcı olan profesöründen asistanına güler yüzlü bir akademik kadroya sahibiz. Hükümet ve Liderlik Okulu isminde oldukça başarılı işlere imza atmış bir kurumumuz vardır. Düzenlenen programlarla özellikle Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencilerinin gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Okulumuzun Washington DC’deki kampüsü bölüm öğrencilerine siyaseti Amerika’da öğrenme imkânı sağlar. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü ile öğrenciler bilgi birikimlerini arttırıp çevre edinebilirler. En önemlisi ise eğitim dilinin İngilizce olması! İngilizce bilmek, dünyada gerçekleşen olayları takip edebilmek için oldukça önemli. Öğrencisine birçok ayrıcalık sağlayan bir üniversitede okumak oldukça keyifli…

ESRA DENİZ İLHAN

Bahçeşehir Üniversitesinde, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler bölümünü tercih etme sebebim yaşamımızın bir parçası olan güncel olayları inceleyen ve bu olayları anlayıp yorumlamamı sağlayabilecek bir bölüm olmasıdır. Alacağımız derslerin günlük yaşantımızdan kesitler sunuyor olması, ülkelerin siyasetini, yönetimini ve ilişkilerini merak ediyor olmam bu bölümü istememi sağladı. İleriye dönük olarak baktığımda da bu bölümün bana iş olanağı olarak geniş bir yelpaze sağlayacak olması seçimimde etkili olmuş ve şimdiden okulum aracılığıyla tanıştığım kişiler ve katıldığım etkinlik ve konferanslarda bunu  göstermiştir. Okulumun yeri, yurtdışı olanakları,  iş olanakları bu bölümü bu okulda okumayı tercih etmemi sağlamış, başarılı ve öğrencileriyle ilgilenen eğitim kadrosuyla da kararımın doğruluğunu ispatlamıştır.

Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.