10-11 NİSAN 2015 / Çapraz Sorgu 2: Eğitimcilerin Eğitimi Semineri

Saat  18:00
Yer  Ankara
Adres  Aşağıda seminer programına bakınız

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılan düzenleme, duruşmada doğrudan soru ve çapraz soru sistemini öngördüğü halde, kanunun yürürlüğe girdiği 2005 yılından bu yana bu sistem henüz tam olarak uygulanmamaktadır. Bu konuda Türkiye Barolar Birliği’nin girişimi ile büyük bir eğitim seferberliği başlatılacaktır. Bahçeşehir Üniviersitesi çapraz sorgu eğitiminde öncülük yapmak amacı ile arka arkaya 3 ayrı seminer düzenlemektedir.

Bu seminerlerin ilki 13-14 Mart 2015 tarihlerinde fakültemizde yapılmış ve Prof. Dr. Tom Read tarafından gerekli bilgiler aktarılmıştır.

İkinci seminer 10-11 Nisan 2015 tarihlerinde Londra’daki BPP Law School ile Türkiye Barolar Birliği’nin destekleri ile Ankara’da yapılacaktır.

Eğtimciler; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Feridun Yenisey ile Londra BPP Üniversitesi'nden Ms Jennie Oborne ve Dr. Özgür H. Çınar

Üçüncü seminer ise 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde William Mitchell College of Law ve TBB desteği ile Ankara’da Türkiye Barolar Birliği ev sahipliği ile Prof. Dr. John Sonsteng önderliğinde gerçekleştirilecektir.

Bu 3 seminere aynı kişilerin devam etmesi ve ileride eğitici olarak yetiştirilmeleri arzu edilmektedir.

Ankara'da gerçekleştirilecek olan etkinlik için yol ve konaklama giderlerinin katılımcılar tarafından karşılanması gereklidir.

Temmuz 2015 tarihi itibarıyla ABD’de yeni bir eğitim çalışması yapılması da planlanmaktadır.

Eğitimde kullanılacak örnek olay metni için tıklayınız

Etkinlik Videosu

Bu içerik 09/10/2015 tarihinde güncellenmiştir.