Yurtdışında Üniversite "BAU International" ile Mümkün

BAU International BAU International

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) 2004 yılında başlattığı yurtdışı yatırımlarını aradan geçen 10 yılın ardından Almanya’nın Başkenti Berlin’de kurduğu, Alman yasalarına göre diploma veren BAU International - Berlin ve Amerika’nın başkenti Washington D.C.’de Beyaz Saray’a 200 metre mesafede kurulan BAU International - Washington D.C ile taçlandırdı.

AVRUPA’DAKİ İLK TÜRK ÜNİVERSİTE: BAU INTERNATIONAL - BERLİN

Avrupa’nın kültür başkenti Berlin’de kurulan BAU International Berlin University of Applied Sciences kapılarını tüm dünyadan öğrencilere açıyor. İlk öğrencilerini bu yıl kabul edecek üniversite, bir Türk yatırımcısının Avrupa’da kurduğu ilk üniversite olma özelliği taşıyor. Üniversitenin Berlin yerleşkesinde düzenlenen tanıtım programında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Enver Yücel; “Kurulduğumuz ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere ayrı bir önem verdik. Öğrencilerimize Türkiye’de ve dünyada üniversite kavramının artık değiştiğini, kampüslere bağlı eğitimin yetersiz olduğunu ve çok kültürlülükle tanışmaları gerektiğinin önemini anlattık. Dünyanın stratejik noktalarında kendi kampüslerimizi açarak bu anlayışımızı pekiştirdik. Şimdi de Avrupa’nın kalbinde kalbinde, Alman yasalarına göre diploma veren bağımsız bir üniversite kurarak uluslararası alandaki yatırımlarımızı başka bir boyuta taşıdık. Bu Türkiye’nin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır. Yıllar önce İstanbul’da üniversite kurarken yaşadığımız heyecanı bugün Berlin’de yaşıyoruz. Amacımız benzer yatırımları diğer ülkelere de taşımak” dedi.

İlk aşamada lisans seviyesinde İletişim Tasarımı, İç Mimarlık, Ürün Tasarımı ve İşletme Yönetimi bölümlerinin öğrenci kabul edeceği BAU International Berlin University of Applied Sciences’ın kadrosunda Almanya ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de yer alacak. Türkiye’de de uygulanan ve oldukça ses getiren COOP Modeli, BAU International Berlin University of Applied Sciences’da da hayata geçirilecek.

BAU WASHINGTON D.C’DE. EYLÜL AYINDA DERSLER BAŞLIYOR

Eylül ayında ilk öğrencilerini kabul edecek BAU International – Washington D.C.’de ise ilk aşamada lisans seviyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler ile Ekonomi & Finans bölümlerinin yanı sıra yüksek lisans seviyesinde Küresel İlişkiler, Executive MBA ve Ekonomi Hukuku bölümlerinin öğrenci kabul edecek ve kadrosunda Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de eğitim verecek. Gelecek yıl ise Siber Güvenlik ile Yeni Medya yüksek lisans programları öğrenci kabul edecek.

Türkiye’de de uygulanan ve oldukça ses getiren COOP Modeli, BAU International University - Washington D.C.’de de hayata geçirilecek. Öğrenciler siyasetten ekonomiye, hukuktan bilişime kadar hemen her alanda derslerini konunun uzmanı kişilerden, yerinde alma şansına sahip olacak. Enver Yücel “Öğrencilerimiz siyaset eğitimini, siyasetin kalbinin attığı Washington D.C.’de Kongre üyelerinden, hukuk eğitimini Amerikan Barosu’na bağlı hukukçulardan bizzat yerinde alacak. Okurken kendi alanıyla ilgili belli bir süre ilgili kurumda ya da şirkette de çalışma olanağı sunacağız” diyor.

Bu içerik 12/10/2015 tarihinde güncellenmiştir.

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Bu kategoride başka haber bulunmamakta!..