Müdür Mesajı

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda(BAU-SHMYO) nitelikli öğretim kadromuz, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden aldığı desteklerle şekillenen özgün eğitim ve öğretim programlarımız, donanımlı altyapımızla ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilen sağlık teknikerlerinin yetiştirilmesini amaçlamaktayız.

BAU-SHMYO’da; Anestezi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Çocuk Gelişimi Programı, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Ameliyathane Hizmetleri, Fizyoterapi, Odyometri olmak üzere 11 program bulunmaktadır. Programlara ait dersler web sayfamızda mevcuttur. Öğrencilerimiz ders programlarındaki teorik dersleri BAU Kuzey Kampüsü’nde ve BAU Tıp Fakültesi Binası’nda, uygulamalı dersleri ise üniversitemizin anlaşmalı olduğu GöztepeMedical Park Hastanesi’nde yapmaktadırlar. Aynı zamanda SHMYO öğrencilerimiz BAU Tıp Fakültesi Binası’nda bulunan tüm uygulama laboratuarlarından yararlanabilmektedirler.

İş tabanlı eğitim modeliyle aldığı teorik bilgileri, modern teknoloji ile donatılmış Göztepe Medical Park Hastanesi’nde uygulayıp, bilgili, deneyimli ve mesleğini severek yapan nitelikli bireyler yetişmesine özen göstermekteyiz. Öğrencilerimizin eğitimleri boyunca rehber öğretim elemanlarının sürekli gözetiminde hem sosyal hem de bilimsel açıdan donanım kazanmaları sağlanmaktayız.

BAU-SHMYO’ da okuma hakkı elde eden öğrencilerimiz; isteğe bağlı olarak bir öğretim yılı boyunca İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Bu öğrenimlerini, BAU İngilizce Hazırlık Okulu’nda ya da yurtdışı kampüslerimizde tamamlayabilirler.

Ön lisans programlarımızdan mezun olmuş her bir öğrencimiz ülkemizde önemli bir sektör olan sağlık alanında yerlerini almaya hazır hale gelerek, insanların sağlık standartlarını artırmanın haklı gururunu taşıyacaklardır.  2017-2018 Akademik yılında aramıza katılacak siz yeni öğrencilerimizle daha verimli ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmek dileği ile…

Erdal Çalış
Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü

Bu içerik 17/07/2017 tarihinde güncellenmiştir.