Halkla İlişkiler

Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü; çağdaş yönetimin temel işlevlerinden biri olan halkla ilişkilerin, kurumsal iletişimden itibar yönetimine kadar uzanan tüm boyutlarında uzmanlaşan iletişim profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Öğrencilerimiz, aldıkları temel bölüm derslerinin yanısıra halkla ilişkilerde yazım teknikleri, dijital iletişim tasarımı, müşteri yönetimi, nitel ve nicel araştırma yöntemleri gibi konularda da uzmanlaşmaktadır. Atölye ve proje çalışmalarıyla, öğrencilerimizin uygulama becerileri geliştirilmektedir. Birçok kurum ya da kuruluş ile kurulan bağlantılarımız sayesinde kendi alanının en önemli uzmanlarıyla buluşma, tanışma ve tartışma ortamı yaratılmaktadır. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz BAU Washington D.C. Kampüsü’nde Siyasal İletişim üzerine bir dönem okuyabilmekte, ayrıca yaz okulu programına da katılma imkanı bulabilmektedir.

Bölümümüzün önemle üzerinde durduğu staj programları yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarda gerçekleştirilmektedir. Sektörün ihtiyacını en iyi şekilde analiz etmek için kendini sürekli yenileyerek çalışmaya devam eden ve bu doğrultuda öğrenci yetiştiren bölümümüz, sektörel bağlantılarıyla da öğrencilerimize staj ve kariyer imkanı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca hem markalı derslerde hem de diğer tüm derslerinde Türkiye'nin en başarılı halkla ilişkiler ajanslarının sahipleriyle birebir tanışma, onlardan ders alma ve gerçek vakalar üzerinde birlikte çalışma imkanına da sahiptir. Son sınıf öğrencilerimiz sektörle, sivil toplum örgütleriyle, ajanslarla kurulan bağlantılarımız sayesinde birebir proje oluşturarak, onlara sunuş yapmaktadırlar. Böylece kendi yarattıkları birçok projenin hayata geçirilmesine tanıklık edebilme şansı bulmaktadırlar. Bu projeler ayrıca TÜHİD ve AYDIN DOĞAN GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI gibi yarışmalarda alanlarının uzmanı kişilerce de değerlendirilerek ödüllere layık görülmektedir.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız; reklam ajanslarında, halkla ilişkiler şirketlerinde, medya planlama ve satın alma şirketlerinde, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde, in-house ajanslarda, ulusal ve uluslararası işletmelerde stratejik iletişim uzmanı, kurumsal iletişim uzmanı ya da halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışmakta ve iş imkanı bulabilmekte, ayrıca kendi iletişim ajanslarını da kurabilmektedir.

Bölümümüzü twitter’da takip etmek için

@bauprofficial

@bau_hi

Bu içerik 19/07/2017 tarihinde güncellenmiştir.