Sinema ve Televizyon

Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü; mesleğin etik kurallarına bağlı, yetenekli, yaratıcı sinema ve televizyon profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölümümüzde eğitim kuramsal ve uygulamalı dersler çerçevesinde yapılmaktadır. Ayrıca; öğrencilerimiz yönetmen, yapımcı ve diğer alanlardaki sektör profesyonellerinin yer aldığı seminerler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla bilgilerini zenginleştirme olanağı bulmaktadır. Teknolojik donanım olarak her türlü olanağa sahip olan Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde televizyon ve video stüdyoları, kısa film atölyesi, DV formatında kameralar ve gelişmiş montaj birimleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları projelerde ve okul yapımlarında çalışarak bilgilerini uygulama olanağı bulmaktadır.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız; görüntü yönetmeni, senarist, kurgucu, televizyon programcısı, sinema yazarı, film yapımcısı, reklam yönetmeni gibi sinema ve televizyon sektörünün değişik iş kollarında çalışma olanağı bulmaktadır.

Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.