Uluslararası Yaz/Kış Okulları - Türkiye

• ICSA (Kültürlerarası Mimarlık Çalışması) Türkiye

Bahçeşehir Üniversitesi ile Japonya Mukogawa Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir mimari etkinlik olan ICSA programı; ICSA in Japan adıyla Japonya’da, ICSA in Istanbul adıyla Türkiye'de düzenlenmektedir. 2009 yılından itibaren her sene yılda iki defa yürütülen  bu etkinlik, kültürlerarası mimari çalışma ortamı yaratmayı amaçlayan uluslararası bir değişim programıdır.

ICSA in Istanbul programı, Bahçeşehir Üniversitesi’nin evsahipliğindeMukogawa Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla Ekim ayının ilk iki haftası gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlik kapsamında öğrenciler; ahşap, cam, taş ve çini başta olmak üzere çeşitli geleneksel atölye çalışmalarına katılıp deneyimleme olanağının yanı sıra Dolmabahçe Sarayı ile Yıldız Sarayı içerisinde ve KUDEB bünyesinde yürütülmekte olan koruma ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme olanağı bulmaktadır. ICSA in İstanbul programında, İstanbul’un önemli tarihi ve turistik bölgelerine yapılan ziyaretlere ek olarak Edirne, Bursa, Kapadokya ve İznik’e günübirlik ve konaklamalı gerçekleştirilen teknik geziler de yer almaktadır. Koruma-restorasyon yüksek lisans dersi kapsamında üniversitemize gelmiş olan Mukogawa Üniversitesi öğrencileri kültürel miras kapsamında olan tarihi yapılar ve onların barındırdıkları nitelikli tefriş elemanlarına yapılan teknik ve bilimsel müdahaleleri yerinde gözlemlemekte, yürütülen çalışmaların içerisinde yer alarak deneyimlemekte ve kendi ülkelerinde yapılan benzeri uygulamalar ile karşılaştırma imkanı yakalamaktadır.Tüm bu çalışmalar Mukogawa üniversitesindeki dersin yükümlülükleri içerisine dahil edilmiş olup kredilendirilmektedir. ICSA programı öğrenci çalışmalarından oluşan bir sergi ile sonlandırılmaktadır.

ICSA in Istanbul 2013 programına ait fotoğrafları @icsainjapantwitter adresinden ve Mukogawa Üniversitesi'nin web sitesinden görebilirsiniz.

ICSA-TÜRKİYE 2013 FOTO GALERİ

• Hartford Kış Okulu (İstanbul)

Hartford Kış Okulu Bahçeşehir Üniversitesi ve Hartford Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı işbirliği ile düzenlenmektedir. Program, Türkiye’nin görsel kültürünü tanıtıcı derslerin yanı sıra İstanbul’un farklı özelliklerini temsil eden bölge ve semtlerine yapılan gezileri de içermektedir. Virginia-Tech ve Bahçeşehir Üniversitelerinden katılan öğrenciler, İstanbul ile ilgili deneyimleri sayesinde öncelikle kişisel ve sonra duyusal edinimlerini geliştirmektedirler. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa yaptığı bu çalışma, bir dizi görsel olayı kayıt altına alarak ve yerel/evrensel karşıtlığının anlatımsal/hikayesel ifade biçimlerini araştırmaktadır.

HARTFORD 2013 KIŞ OKULU GALERİ

Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.