Uluslararası Yaz/Kış Okulları - Yurtdışı

FLORANSA Yaz Okulu

Floransa Yaz Okulu, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından 2004 yılından beri düzenlenmektedir. Bu üç haftalık Yaz Okulu, Floransa’nın yanı sıra Roma ve Venedik’te de konaklamalar içermekte ve Rönesans mekan ve mimarisini öğrenciye tanıtmayı amaçlamaktadır. Programa katılan öğrenciler  Floransa’da üç tam günlük suluboya atölyesine katılarak suluboya ve eskiz (serbest el çizim) tekniklerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Yaz okulu ayrıca Pisa, Siena, St Gimignano, Assisi ve Milano gibi çevre şehirlere günübirlik geziler de içermektedir. Bunların dışında öğrenciler, Floransa yaz okulu kapsamında her yıl çeşitli konu ve ölçekte kavramsal projeler geliştirmektedirler.

ICSA-Japonya Yaz Okulu

ICSA in Japan programı Japonya’da Mukogawa Üniversitesi’nin evsahipliğinde ve sağladığı burs kapsamında ICSA-Japonya Yaz Okulu 2009 yılından beri Bahçeşehir Üniversitesi’nin 10 öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlik ile öğrencilerin farklı bir ülkede alışılagelmiş bir çalışma ortamının dışında yepyeni kurgular ve mimari kaygılar içerisinde bir stüdyo ortamını yerinde deneyimlemeleri hedeflenmekte, iştir. Stüdyo çalışmaları jüri ve sergi etkinliği ile sonlandırılmaktadır.

Japonya’da bulunulan 50 gün süresince okul içerisindeki çalışmalara ek olarak gezi ve sosyal etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin bu kültürü daha çabuk kavramalarını sağlayacak ortamların yaratılması bu organizasyonun önemsediği bir diğer önemli konudur. Bu kapsamda Osaka, Kyoto, Kobe, Nara, Tokyo ve Hiroşima şehirlerine yapılan teknik geziler ile bir yandan geleneksel Japon mimarisinin önemli örneklerine ziyaretler düzenlenmekte, diğer yandan ise dünyaca ünlü Japon mimarların tasarımlarının yerinde ve bağlamı içerisinde görülmesi sağlanmaktadır.

ICSA in Japan 2013 programına ait fotoğrafları @icsainjapantwitter adresinden ve Mukogawa Üniversitesi'nin web sitesinden görebilirsiniz.

• NEW YORK ve CHICAGO Yaz Okulu

Bahçeşehir Üniversitesi ile NYU arasında yapılan anlaşmalar sonucu, 2011 yılında ilk kez yapılan New York - Chicago teknik gezisi, bahar yarıyılında açılan ‘Architecture in Metropolitan Context” (Metropoliten Bağlamda Mimarlık) dersinin de bir uzantısıdır. Gezi, mimarlık tarihi açısından önemli geliúmelere evsahipliği yapmış iki kentin mimari ve kentsel tasarım açısından irdelenmesini amaçlamaktadır. Bu atölye çalıması, Chicago Okulu ile başlayan mimari değişimleri, teknolojik gelişmeleri ve çağdaş yüksek yapı anlayışının örneklerini ele alırken, mimarlık ve sanat adına dünya çapında önemli müze ve galerilerin de gezilmesi sayesinde öğrencilerin kültürel  altyapılarının zenginleşmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

• BARSELONA Yaz Okulu

2012 yılından beri düzenlenmekte olan Barselona yaz okulu üç haftalık bir program olup, mimarlık ve kentle ilgili çeşitli aktiviteler içermektedir. Bu programda Barselona’nın yanı sıra Madrid, Valensiya, Bilbao gibi İspanya’nın diğer önemli şehirlerine de gidilmektedir.

Yaz programının merkezi olan Barselona, yeni medyatik mimari ikonlarının yanı sıra, kentin esas mimari ve kentsel değerleriyle incelenip analiz edilmektedir.

Barselona Politeknik Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi ETSAB’la yapılan bir haftalık uluslararası çalıştay,  programa katılan öğrenciler için çok önemli bir deneyim kaynağı olmaktadır.

• SALZBURG Kış Okulu

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlik ve Tasarim Fakültesi'nin  Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri'nin katılımıyla, Avusturya Fachhochshule Salzburg Üniversitesi`nde kış döneminde 2010 yılından beri devam eden atölye çalışmaları yapılmaktadır. FH Salzburg'ta bulunan ve diğer üniversitelerden değişim programıyla gelen öğrencilerin de katılımıyla bir haftalık bir tasarım atölyesi gerçekleştirilmektedir. Farklı ülke ve bölümlerden karma grupların oluşturulduğu çalışmada öğrenciler, tasarımın farklı ölçeklerdeki uygulamalarında birlikte çalışarak işbirliği yapmaktadırlar .

2013 KIŞ OKULU FOTO GALERİ

•  LONDRA Yaz Okulu

güncelleme yapılıyor...

2013 YAZ OKULU FOTO GALERİ

Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.