Dekan Mesajı

BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi,  Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Endüstri Tasarımı bölümlerinin ortak paydası olan ‘tasarım’ kavramı, çağımızda tüm disiplinler için önem taşımaktadır. Bilişim çağı olarak adlandırılan 21. yüzyılda mimarlık ve tasarım eğitimi çağdaş bir yaklaşımı gerektirmektedir. Bu veriler ışığında eğitim programlarını geliştiren Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde, düşünen, sorgulayan, deneyimleyen, bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi yakından izleyebilen, global dünya etkileşimi içinde yerel dünyanın farkındalığına sahip meslek insanları yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Tasarım stüdyolarının, bölüm programlarının omurgasını oluşturduğu ders programlarında yer alan teorik derslerle, meslek eğitiminde kuramsal alt yapının önemini vurgularken, uygulamaya yönelik derslerin yanı sıra, ‘co-op’ dersleriyle öğrencilerin gerçek hayatın uygulamaları içinde yer almalarını önemsiyoruz.

İstanbul yerleşkemiz dışında Berlin ve Roma yerleşkelerimizle, isteyen öğrencilere bir veya iki sömestir bu yerleşkede eğitim olanağı sunmaktayız. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri farklı kültürleri ve onların yarattıkları mekanları deneyimleyerek, etkin bir tasarım eğitimi için gerekli olan, yerinde görme, öğrenme olanağını bulmaktadırlar. Bu amaçla Japonya, İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen uluslararası yaz okulu çalışmaları yoğun katılımlı olarak devam etmektedir.

Çağdaş ders programı, ulusal ve uluslararası deneyime sahip akademisyenler ve uygulamacılardan oluşan kadromuz,  İstanbul’un kalbi Beşiktaş ile Berlin ve Roma yerleşkelerimizle mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı olmak isteyen gençleri Bahçeşehir Üniversiteli olmaya davet ediyoruz.

Prof.Dr. Sema Esen SOYGENİŞ
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı

Bu içerik 27/11/2017 tarihinde güncellenmiştir.