Dekan Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nin en köklü fakültelerinden birisidir.  Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Çocuk Gelişimi, İng. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi ve Odyoloji bölümlerini bünyesinde barındıran fakültemiz, bini aşkın öğrenciye eğitim vermektedir.

Bu alt yapımızla gurur duyuyorum. Ama daha önemli bir faktör var, biz farklıyız.

Farklıyız, çünkü; Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde en üst düzeyde bilgi akışı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu fakültenin herhangi bir bölümünde okuyan öğrencimiz, alanında en yetkin insanlardan yararlanmalıdır.  Bilim denilen engin denizde sınır yoktur. Bizim görevimiz; sizin en uzaklara yelken açmanıza destek olmaktır. Bu nedenle öğretim üyesi kadromuz, konusunda yetkin bilim insanlarından oluşturulmaktadır.

Farklıyız, çünkü; gelecek kaygılarınızı kendi kaygımız haline getirdik. Sizleri kendi çocuklarımız kabul ettik ve dolayısıyla sizin geleceğiniz bizim geleceğimiz. Bu nedenle eğitim yapımız sadece Türkiye'de değil, dünyanın herhangi bir yerinde rekabet edebilecek, hatta rekabet etmekten zevk alacak kişiler yetiştirmek üzerine kurulu. Unutmayın, yeterince iyiyseniz iş aramanıza gerek yok, iş sizi arar.

Farklıyız; çünkü güzel dilimizi çok sevsek de, en azından bir dili daha anadilimiz gibi bilmemiz gerektiğine inanıyoruz. İngilizce hazırlık olanağından bursunuz oranında faydalanmanız için bütün alt yapı düzenlemelerini yaptık.

Farklıyız, çünkü; biz “Cumhuriyete Fikri Hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller yetiştirmek kararındayız.

Farklıyız, çünkü; hayatın sadece ders çalışmak, başarının ise diploma almak olmadığına inanıyoruz. Öğrencilerimizi hayatın her alanına hazırlamakta kararlıyız. Sosyal ve kültürel hayat, yaşamın belki de en önemli, mutluğumuzun en tatlı parçası. Tüm bunları birlikte yaşamak istiyoruz.

Çünkü biz farklı olmak için yola çıktık.

Prof. Dr. Fatma Eti Aslan
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı

Bu içerik 23/10/2017 tarihinde güncellenmiştir.