BAU Berlin Kampüsü

Bahçeşehir Üniversitesi kültürlerarası eğitim vizyonuyla Türkiye’de ve dünyanın pek çok önemli kentlerinde eğitim ve bilimsel çalışmalarını yürüten bir dünya üniversitesidir. “Kampüsüm dünya” yaklaşımıyla, Kuzey Amerika’da, Avrupa’da ve Uzak Doğu’da 20’den fazla akademik araştırma ve uygulama merkezlerimizde ve dil okullarımızda devam eden uluslararası çalışmalarımızla, öğrencilerimize çokkültürlü bir eğitim ortamı sunmayı ve öğrencilerimizi “dünya vatandaşı” olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, uluslararası düzeyde yürüttüğümüz sanat, kültür ve bilimsel çalışmalar, üniversitemizin Türk kültürü ve farklı kültürler arasında bir eğitim köprüsü oluşturma misyonunun ve kararlılığının önemli bir göstergesidir.

Bahçeşehir Üniversitesinin uluslararası çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, 2012-2013 Akademik yılında Almanya’nın başkentinde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Berlin kampüsünü kurduk. İstanbul’daki programlarımıza paralel olarak İngilizce yürüttüğümüz eğitim programlarının yanı sıra İstanbul’dan gelen öğrencilerimize Berlin ve Almanya üzerine verdiğimiz genel eğitim dersleriyle, Almanca dil dersleriyle; Almanya’dan gelen öğrencilerimize sunduğumuz Türkçe dil dersleriyle; organize ettiğimiz akademik etkinliklerle, öğrencilerimize çokkültürlü ve çok dilli bir eğitim ortamı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz kültürlerarası diyaloğu sadece teorik anlamda değil aktif bir şekilde yaşayarak ve katılarak öğreniyor; Berlin’in tarihini, mimarisini, sosyal yapısını, kültürünü öğrenerek ve son derece dinamik ve kozmopolit bu kentin sunduğu çeşitli olanakları değerlendirerek eğitimlerinin önemli bir dönemini burada tamamlıyorlar. BAU Berlin’de yürüttüğümüz eğitim programları ve bilimsel çalışmalar aynı zamanda iki kültür ve ülke arasındaki eğitim köprüsünün daha etkin ve üretken bir şekilde gelişmesine katkıda bulunuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin Kampüsü kentin merkezinde, Mitte bölgesinde yer alıyor. Mitte önemli tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra  ticari ve siyasi faaliyetlerin de kalbi olarak biliniyor. Günümüz Avrupa'sının en yenilikçi ve dinamik kenti olan Berlin’de yürüttüğümüz akademik programlar ve kentin sunduğu ayrıcalıklı olanaklar siz öğrencilerimiz için en iyi eğitim imkanını sağlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin Kampüsü Tanıtım Röportajı (Berlin Türk)

BAU Berlin Kampüsünde Eğitim

BAU Berlin Kampüsü 2013-14 Akademik Yılı Başvuru Dönemi 6 Eylül 2013 tarihinde sona ermiştir. 2014-2015 Akademik Yılı başvuruları, 2013-2014 Bahar Dönemi`nde alınmaya başlanacaktır.

Başvuru ve kayıtlar ile ilgili detaylı bilgiler için Bahçeşehir Üniversitesi Web sitesinde yada Internatıonal Students Bölümünü ziyaret edebilirsiniz: http://international.bahcesehir.edu.tr/future-students/

Tüm Başvurular Bahçeşehir Üniversitesinin Genel kurul ve Öğrenci Secim komitesi tarafından değerlendirimektedir. Her başvuru iki haftalık bir değerlendirme sürecine tabidir. Öğrenci adayları Başvuruları sırasında dolduracakları Online Başvuru Formunda Berlin Kampüsü yada Istanbul Kampüsü olarak Öğretimlerine Başlamak ve Devam etmek istedikleri Kampüsü belirtmelidirler.

BAU Berlin Kampüsü Öğrenci İşleri Personeli, Öğrenci adaylarına Kampüste yada telefon yoluyla (030 8105808-3) bireysel olarak bilgi vermektedir. İlerleyen akademik dönemleri için gerekli eğitim danışmanlığı hizmetini BAU Berlin Kampüsü`nde almanız mümkündür.

Bu içerik 19/06/2014 tarihinde güncellenmiştir.