16. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'nde Tema “Kuşaklararası Hemşirelik”

Kuşaklararası Hemşirelik” temalı 16. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi 26/28 Nisan 2017 tarihlerinde 3 günlük bir etkinlikle Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde  yapıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen, 16. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Kuşaklararası Hemşirelik temasıyla düzenlenen kongreye, Türk Üniversitelerinden katılımın yüksek olması sebebiyle kongre farklı salonlarda senkronize gerçekleştirildi. Kongreye, kayıtların 600 kişi ile sınırlandırılmasına rağmen, alanlarında uzman ve hemşirelik öğrencisi toplam 92 konuşmacı ile 32 oturumu, hemşirelik öğrencilerinden  830 kişilik kayıtlı katılımcı izledi.  Toplamda 58 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede 96 bildiri sunuldu.

Açılış konuşmasını BAU SBF Dekanı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı, Prof.Dr. Fatma ETİ ASLAN’ın yaptığı ve BAU Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Fütürist Ufuk Tarhanve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Türker Kılıç’ın davetli konuşmacı olduğu kongrede “21. Yüzyılda Eğim, Kuşaklar Arası Farklılıkların Yönetimi , Hemşirelik 2.0: Herşey İçinde Bulunduğu Ağ ile Anlamlıdır”,  konulu oturumlar düzenlendi.

Kongredeki Başlıca Alt Temalar

•          Kuşaklar arası bakım algısı benzerlikler-farklılıklar, farkları nasıl yönetebiliriz
  •          Kuşaklar arası hemşirelik algısı benzerlikler – farklılıklar; farkları nasıl yönetebiliriz
  •          Farklı kuşakta olan hastaların sağlık bakım beklentileri
  •          Farklı kuşakta olan hemşirelerin sağlık bakım uygulamaları
  •          Genç kuşaklar nasıl bir çalışma ortamı bekler?
  •          Kuşaklar arasında örgütlenme farkları ve benzerlikleri
  •          Kuşaklarda eğitim farklarının bakıma yansımaları
  •          Teknolojinin kuşaklar arası sağlık bakımına etkisi
  •          Gelecekte hemşirelerden beklentiler
  •          Kuşaklar arası hemşire hasta modelleri
  •          Yaratıcılık ve hemşirelik
  •          Kuşaklar arası iletişim
  •          Sosyal medya ve hemşirelik
  •          Kariyer planlamada kuşaklararası farklar
  •          Zaman yönetiminde kuşaklararası farklar
  •          Motivasyon ve ödül beklentisinde kuşaklararası farklar

UHOK’16 da, değerlendirmelerde dereceye giren bildirilere verilen ödülleri,  alanında uzman 15 jüri üyesi belirledi.

ÖDÜLLER

SÖZEL BİLDİRİ KATEGORİSİ

1. Hemşirelik öğrencilerinin LGBT ve intersex bireylere yönelik tutumları- İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale- Suzan Turan vd.
  2. Hemşirelik öğrenci ve eğitimcilerinin kişisel ve mesleki değerleri ile mesleğe ilişkin tutumları- Hacettepe Üniversitesi-Sibel Üren vd.
  3. Empati düzeyi ve kültürlerası duyarlılık açısından kuşaklarası hemşireler- Hacettepe Üniversitesi- Ayşe Aybüke Çubukçu vd.

POSTER BİLDİRİ KATEGORİSİ

1. X ve Y kuşağı hemşirelerin çalışan yaşamkalitesi düzeyleri ve gelecekten beklentilerinin belirlenmesi- Giresun Üniversitesi-Elvan Emine Ata vd.
  2. Bir hemşire gözüyle, Y kuşağı hastası olmak- Gazi Üniversitesi- İrep Yazıcı vd.
  3. Hemşirelik tanılarının kullanımında öğrenciler nerede- Kocaeli Üniversitesi- Neriman Elibol vd.

2016 yılı Dereceye Giren Projelerin Sunumları

Şirin Yenel - Proje konusu: Pre-op dönemde hastalara verilen eğimlerin post-op dönemde hastaların kaygı ve stres düzeylerine etkisi var mıdır?

Büşra Yıldırım - Proje konusu: Çocuk hastalara bakım vermede terapök ileşimin etkisi var mıdır?

Elif Macit - Proje konusu: Hekim orderı -eczaneden gelen ilaçların teslimi ve ilaçları uygulama sürecinin hasta güvenliği üzerindeki etkisinin incelenmesi.

Bu içerik 02/05/2017 tarihinde güncellenmiştir.

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Bu kategoride başka haber bulunmamakta!..