BAU International Sailing Club Yelken Dünyasına Yepyeni bir Trofe ile Giriş Yapıyor

İlk hedeflerinden birini gerçekleştiren BAUISC’nin amacı; yenilikçi ve İstanbul sularında özlenen çekişmeli parkurların kurulacağı yepyeni bir Trofe ile İstanbul yarış dünyasında yerini almak... Bu amaçla düzenlenen, dört ayak ve altı yarış gününden oluşacak BAU Spring Trophy; 2013 yılından beri yılın ilk Boğaz yarışı olma özelliği ile gelenekselleşen BAU Bosphorus Sailing Cup'ı ve 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı kapsamında sosyal sorumluluk projeleri barındırmak amacıyla düzenlenecek 23 Nisan Dünya Çocukları Yarışı'nı da kapsayacak.

BAU İlkbahar Trofesi Dümenci Toplantısı Gerçekleşti

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü’nün düzenlediği,Türkiye’de üniversite tabanlı ilk Yelken Trofesi olan BAU İlkbahar Trofesi’nin Dümenci toplantısı 22 Mart Çarşamba akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşti.

C Akademi Teras’ta gerçekleşen Açılış Kokteyli ve Dümenci Toplantısı’nda tüm yarışmacılar bir araya gelerek birbirleriyle tanışma fırsatı da buldu. Yarışların Baş Hakemi Orhan Türket ve Protesto Kurulu Başkanı Pınar Coşkuner Genç’in teknik brifing verdiği geceye Bahçeşehir Üniversitesi Müzik Kulübü de parçalarıyla renk kattı.

BAU International Sailing Club (BAUISC) ekibi, birincisi düzenlenen toplantı ve yarışlarda, tıpkı bu yıl olduğu gibi diğer senelerde de Bahçeşehir Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin katılımını beklediklerini, böylece yelken sporunu daha geniş kitlelere duyurabileceklerini belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteği ile kurulan BAU International Sailing Club yelken dünyasına yepyeni  bir trofe ile giriş yapıyor!

BAUISC Etkinlik Programı;

Tarihler

Etkinlik Adı

22 Mart 2017

Skippers Meeting

25-26 Mart 2017

Şamandıra ve Adalar Yarışı

8 Nisan 2017

Şamandıra Yarışı

23 Nisan 2017

Dünya Çocukları Yarışı(Şamandıra)

6-7 Mayıs

Bosphorus Sailing Cup(İYK İşbirliği ile) ve Şamandıra yarışı

10 Mayıs 2017

Ödül Töreni

Dört farklı ayakta, altı yarış günü olarak planlanan BAU İlkbahar Trofesi, yelkencilerin istekleri doğrultusunda şekillenen, sosyal ve sportif anlamda tatmin edici bir organizasyon olacaktır.

İstanbul sularında özlenen çekişmeli parkurların kurulacağı yarışlarda yelkencileri, yarış aralarında ve sonralarında, deniz üzerinde özel ikramlar ve etkinlikler bekliyor. Bunun yanısıra, parkura çıkmak için sabırsızlanan yelkenciler ve aileleri, tüm yarış günlerinden önce ve sonra Kalamış Marina’da kurulacak olan Yarış Köyü’nde sunulacak ikramlarının tadına varacak! Gün batımında ise tüm yelken severler After- Partyler ile günün yorgunluğunu birlikte atacaklardır.

Ayrıca 23 Nisan Dünya Çocukları Yarışı'nda Caddebostan ve 6 Mayıs Bosphorus Sailing Cup BAU Port etkinlik alanlarında yelken sporunu tanıtıcı ve teşvik edici aktivite alanları ile canlı yarış izleme ekranları kurulacaktır. Etkinlik alanlarında yelkencilerin aileleri, arkadaşları ve tüm yelken severler yarışları takip edip, yapılacak aktivitelere katılım gösterebileceklerdir.

Ayrıca kusursuz şamandıra yarışları gerçekleştirmek isteyen kulübümüz tecrübeli bir hakem komitesi oluşturmak için çalışmalarını sürdürmekte. Kısa zamanda yarışı yönetecek olan hakem komitesini açıklamış olacağız.

Trofe yarışlarının sonunda yer alan BAU İlkbahar Trofesi Ödül Töreni, 10 Mayıs günü BAU’nun İstanbul Boğazı’na hakim terasında etkinlikler ve konserler düzenlenecek, kazanan ekipler ödüllerine kavuşacaktır. Aynı zamanda Trofenin genel klasman birincisine verilecek olan kupanın tasarımını endüstriyel tasarım bölümü proje dersi kapsamında BAU  endüstriyel tasarım öğrencileri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan jüri ile birinci olan tasarımın sahibi Melis Öztürk isimli 4. Sınıf öğrencisi oldu. Kupa tüm ayrıntıları ile hayata geçirilmek üzere Özartaş Avize’nin tasarım atölyesine gönderildi. Özel tasarım kupa sadece bir adet üretilecek ve yelkencilerin talepleri doğrultusunda IRC 0-1-2-3 sınıfları(yarış grubu) birincisine verilecek. Trofenin gelenekselleşmesini amaçlayan BAUISC, trofe kupasını da döner kupa haline getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda bu senenin Trofe birinci anlamlı ödülünü müzesinde sadece bir sene saklayabilecek. 2018 trofesinin başlangıcında ise kupa yeni sahibi ile  buluşturulmak üzere BAUISC’ye iade edilecek.

Düzenlenecek organizasyonların yanında, yarışlara dahil edilecek sosyal sorumluluk projeleri ile yarışların daha anlamlı hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Sosyal sorumluluk projesi olarak, 23 Nisan Dünya Çocukları  Yarışı ile yılın ilk boğaz yarışında niteliğini taşıyan Bosphorus Sailing Cup organizasyonu kapsamında Türkiye ve Dünya’nın dört bir yanından deniz görmemiş çocuklara bir hafta boyunca hem İstanbul, hem de yelken sporu ile tanışma imkanı sağlanacaktır. Yelken takımlarımızın diledikleri takdirde İstanbul'da misafir ettiğimiz küçük dostlarımızı da yanlarına alarak yarışa girmeleri hedeflenmektedir.

"BAUISC & BAU Spring Trophy Tanıtım Kataloğu"na bu adresten ulaşabilirsiniz.

Bu içerik 29/03/2017 tarihinde güncellenmiştir.