Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi "Avrupa – Uluslararası Kurumlar" Ocak 2017 Eğitim Ziyareti Gerçekleştirilmiştir

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen “Avrupa-Uluslararası Kurumlar Eğitim Ziyareti” Ocak 2017 Programı başarılı bir şekilde, 22-26 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Program kapsamında  katılımcılar Fransa’nın Paris ve Strasbourg şehirlerini ziyaret etmiş ve bu ziyaretler kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde “Garib Hollanda’ya Karşı” davasının Büyük Daire duruşmasını izlemiş ve Mahkeme Kalemi'nden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin çalışma usullerine ilişkin eğitim almıştır.

Program kapsamında ayrıca Avrupa Konseyi’ni ziyaret eden katılımcılar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının icrasına ilişkin bilgi edinmiş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin oturumunu gözlemlemiş ve Türkiye heyetinden AK Parti Konya Milletvekili, Dr. Leyla Şahin Usta ile Konsey çalışmaları hakkında samimi sohbet imkânı elde etmiştir.

Bu içerik 06/09/2017 tarihinde güncellenmiştir.