Ünlü Şef Murat Bozok BAU Gastronomi'de

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri mutfak derslerini USLA Academy'de Şef Murat Bozok ile gerçekleştirecek.  

Ünlü Şef Murat Bozok, BAU Gastronomi'yi ziyaret ederek öğrencilerimize deneyimlerini anlattı ve öğrencilerimizin sorularını cevapladı.


Şef Murat Bozok’un oldukça ilginç bir hayat hikayesi var: 

Murat Bozok İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra radikal bir karar ile sevdiği meslek olan aşçılığı seçti. Amerika’ya yerleşerek Johnson & Wales Üniversitesi’ne kayıt oldu.

Sketch isimli 1 Michelin yıldızlı restoranda,Gordon Ramsay Holding’e bağlı 3 Michelin yıldızlı Royal Hospital Road ve 1 Michelin yıldızlı Angela Hartnett at Connought’ta çalıştı ve daha sonrasında Gordon Ramsey'den ayrılarak, Paris’teki 2 Michelin yıldızlı L’atalier de Robuchon’da mutfağa girdi. Ardından Londra’ya geri dönerek buradaki L’atalier de Robuchon restoranının kurulmasına katkıda bulundu. Robuchon’la çalıştıktan sonra tekrar Gordon Ramsay Holding’e dönen Bozok, 2 Michelin yıldızlı Petrus’a sous-chef olarak atandı.

Gordon Ramsay’in İngiliz pub’larını gastro-pub’lara dönüştürme projesine bağlı olarak The Devonshire’da head chef ve sonrasında da alınan tüm pubların co-head chefi olarak görev aldı. 2009 yılında Türkiye’ye geri dönen Murat Bozok, 'Mimolett' isimli fine-dining restoranını açtı.

'Mimolett 'ile sayısız ödül alan Murat Bozok, aynı zamanda uzun süredir düzenli olarak Milliyet gazetesinde yeme-içme üzerine yazılar yazmaktadır. Yeme-içme sektörünün en önemli ayaklarından bir tanesi olan aşçılık okulları ile ilgili projesini gerçekleştirmek üzere 2014 yılında 'Murat Bozok's Kitchen'ı kurdu. Daha sonrasında USLA Academy ile ortaklık gerçekleştirdi. 

 

Bu içerik 30/01/2017 tarihinde güncellenmiştir.

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER