Başvuru Süreci

BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı'na başvurular online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. BİSEP adayları başvuru formunu doldurarak ve gerekli dökümanlarını yükleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru sırasında ya da daha sonra "Bana Özel" sayfasından adaylar dökümanlarını yükleyebilirler.

Bu süreçten sonra aday BİSEP başvuru durumunu kendisine gonderilecek olan maildeki bilgilerle takip edebilir, BİSEP olanaklarını gorebilirler.

Adayların başvuruları, dökümanları ve faydalandıkları BİSEP olanakları ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Adaylar ancak 12. sınıfta BİSEP mülakatları için çağrılabilirler.

BİSEP’e başvuran öğrencileri şu şekilde bir süreç beklemektedir.

• BİSEP Online Başvuru Formu aday tarafından doldurulur.

Başvuru İçin Gerekli Dökümanlar:

1. Özgeçmiş
  2. Motivasyon Mektubu (En az 300 kelimelik, adayın neden iyi bir bilim insanı ve hekim olmak istediğini anlatan bir metin olmalıdır.)
  3. Referans Mektubu (En az 2 adet referans mektubu istenmektedir. Tercihen bir branş öğretmeni ve bir rehber öğretmenden alınması beklenmektedir.)

Başvuru sonrasında başvuru mailine gönderilen bilgilerle adaylar kendi başvuru süreçlerini takip edebilir, başvurularını güncelleyebilir ve dökümanlarını ekleyebilirler.

• Başvuru kesinleştirilir

Aday, tarafına gönderilen bilgilerle ulaşabileceği sayfasında evrakların ve bilgilerin eksiksiz olarak yüklendiği anlamına gelen ‘’Başvuru Kesinleştirme’’ işlemini yapmalıdır. Bu işlemden sonra aday bilgilerini BİSEP’e kabul edilene kadar güncelleyemez. Kabul edildikten sonra ise aday sayfasından ‘’Diğer Evraklar’’ başlığına eklemelerini yapabilmektedir.

• Başvuru Sonucu

Adayın başvurusu 2-3 hafta içerisinde değerlendirilir. Kabul edilen adaylara mail ile sonuç bildirilmektedir.

• BİSEP Olanakları

BİSEP’e kabul edilen aday öğrencilerimiz kendilerine sunulan olanakları kendi sayfalarından takip edebilir ve ilgilendiği olanaklarla ilgili BİSEP iletişim bilgilerinden irtibata geçebilirler. Ayrıca e-posta kutularına alacakları BAU TIP etkinlik ve duyuru e-postalarını takip edebilirler.

• Mülakatlara Davet

BİSEP’e kabul almış 12. Sınıf öğrencileri mülakatlar için değerlendirmeye alınmaktadır. Mülakatlara katılımla ilgili değerlendirmede aday öğrencimizin BİSEP başvurundaki dökümanları BAU TIP ile olan etkileşimi göz önünde bulundurulmaktadır. Bu değerlendirme BİSEP’e kabul edildikten sonra başlayan bir süreçte yapılmaktadır. Mülakat tarihleri belirlendiğinde ise aday öğrenciler mülakatlar için davet edilmektedir.

• Mülakat Bilgisi

BAU TIP tarafından belirlenen takvime göre aday öğrenciler mülakatlar için bilgilendirilmektedir.

• Mülakata Girilir

Aday öğrenciler BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ile mülakata katılır ve mülakat bitiminde burslandırma neticesini, edineceği sertifika ile öğrenebilmektedir.

• BİSEP Burs Sertifikası

BİSEP Burs Sertifikası aday öğrencimizin saklaması ve kayıt sırasında kullanması gereken bir belgedir. BİSEP Burs Sertifikası; adayın BAU TIP’ın ÖSYM kılavuzunda belirtilen kontenjanlara yerleşmesi durumunda geçerlidir.

BİSEP Online Başvuru Formu'na buradan ulaşabilirsiniz.

BİSEP başvurunuzu bu alandan giriş yaparak takip edebilirsiniz.

Bu içerik 24/05/2017 tarihinde güncellenmiştir.