SİZE ULAŞALIM

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz. Bu form bilgilendirme amaçlıdır, başvuru yapmak için ONLINE BAŞVURU formunu doldurunuz.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programları Burs Olanakları

Başarı Bursları(Yüksek Lisans İçin)

Ales Bursu

EA veya SÖZ puan türünden 85 puan ve üzeri ise % 20 oranında,

Mezuniyet Başarı Bursu

4.00 üzerinden 3.00 ve üzeri ise % 20 oranında,

Yabancı Dil Bursu

TOEFL 96 ve üzeri, YDS-YÖKDİL 80 puan ve üzeri , BAU İngilizce Yeterlilik Sınavı 80 puan ve üzeri ise % 10 oranında burs verilmektedir. (Eğitim dili Türkçe olan Yüksek Lisans Programları’na başvuru yapan öğrenciler de bu burstan faydalanabilmektedir. )

Mezun Bursu

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarına   %50  oranında burs verilmektedir.

(Sadece Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan mezunlarımıza)

Kamu Kurum Bursu

Kamu kurum çalışanlarına %50 oranında burs verilmektedir.

İstanbul Barosu Bursu

Hukuk Programları için, İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlar 50% burs imkanından faydalanabilirler.

Antrenör-Oyuncu Bursları

Spor Yönetimi programı için, aktif anternörlük ve ya aktif oyunculuk lisansı olan adaylar 50% federasyon burslarından faydalanabilirler.

CO-OP Bursu

(** Burs oranı CO-OP sözleşmesine göre değişkenlik gösterebilmektedir)

Yüksek Onur Bursu

Bahçeşehir Üniversitesi’nde lisans programlarından, ilk üç dereceye girerek mezun olan ve Bahçeşehir Üniversitesi yüksek lisans veya bütünleşik doktora programlarına kabul edilen öğrencilerden:

i.             Bölüm birincilerine % 100,

ii.            Bölüm ikincilerine % 75,

iii.           Bölüm üçüncülerine % 50 oranında burs verilmektedir.

**Bahçeşehir Üniversitesi Burs Komisyonu’na göre adaylara sağlanan toplam burs miktarı %50 oranını aşamamaktadır.

***Sinema&TV,Oyun Tasarımı,Tarih ve Felsefe programları burs kapsamına girmemektedir.

ATC Bursları

Amerikan-Türk Konseyi her kayıt döneminde bir yüksek lisans bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya 100% eğitim bursu sağlamaktadır.

TAİK Bursları

Türkiye ABD İş Konseyi her kayıt döneminde bir yüksek lisans bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya 100% eğitim bursu sağlamaktadır.

Graduate School of Business Bursları

BAU Graduate School of Business her kayıt döneminde iki yüksek lisans bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya 100% eğitim bursu sağlamaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Araştırma Bursu

Her kayıt döneminde bir yüksek lisans ve bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya 100% eğitim bursu sağlanmaktadır.

Makedonya Cumhuriyeti Araştırma Bursu

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado Araştırma Bursu

Bu içerik 04/08/2017 tarihinde güncellenmiştir.