Gastronomi

Bu alanlarda yetişmiş insan gücü ihtiyacı hızla artmakta ve çok geniş istihdam alanları yaratmaktadır. Bölümün amacı, Türk ve dünya mutfaklarını tanıyan ve Türk mutfağımızın tanıtılmasına aracılık edecek aşçılar yetiştirmek ve konaklama sektörüne yönetici adayları kazandırmaktır. Bölümün diğer bir temel amacıda yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek yiyecek- içecek ve konaklama sektörüne hizmet verecek uzman personel yetiştirmektir.

Bu doğrultuda lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar  uluslararası mutfak teknikleri, Türk mutfağı teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilmesi planlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri ve Türk-Osmanlı mutfaklarının yanısıra dünya mutfakları, pastacılık sanatı, çikolata hazırlama teknikleri gibi seçmeli dersler ve yönetim işletme dersleri ile program zenginleştirilmiştir.

Bahçeşehir üniversitesinin bölümümüzü de kapsayan çok güçlü bir uluslararası exchange (değişim) programı bulunmaktadır. BAU, sunduğu yurtdışı eğitim olanaklarıyla öğrencilerine birer “dünya vatandaşı” olma imkanı sağlamaktadır.

BAU öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji üssü Silikon Vadisi, başkent Washington DC'de, Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da, Almanya’nın başkenti Berlin’de, İtalya’nın mimari ve sanat merkezi Roma’da ve dünyanın yeni ticaret merkezi Hong Kong’da yer alan BAU kampüslerinde uluslararası deneyim kazanma fırsatına sahip olmaktadır.

Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilmeleri ise büyük bir avantajdır.

PARTNERLERİMİZ

Bu içerik 18/07/2016 tarihinde güncellenmiştir.